ŽUPAN RAZGLEDAO IZLOŽBU TAPISERIJA BRAČNOG PARA TOMLJANOVIĆ


U Galeriji umjetnina Narodnog muzeja Zadar postavljena je izložba tapiserija bračnog para Tomljanović izrađenih od vune u prirodnim bojama koju je danas obišao župan Stipe Zrilić sa suradnicima. Fundus Narodnog muzeja Zadar se tijekom godina iznova obogaćuje hvale vrijednim donacijama pojedinaca, udruga i institucija koji smatraju da predmeti koji su dugi niz godina u njihovom vlasništvu, zaslužuju svoje mjesto zaslužuju svoje mjesto u kulturnoj instituciji kao što je naš Narodni muzej Zadar. Na taj način obitelj Tomljanović je svojom donacijom obogatila fundus Narodnog muzeja sa 32 vrijedne tapiserije.
Donirane tapiserije našle su svoje mjesto u etnološkom odjelu Narodnog muzeja na kojima se nalaze različiti motivi inspirirani kršćanskom tematikom, Gradom Zadrom, prirodnim ljepotama u kojima prevladava motiv Velebita, autoportretima, portretima Bacha, Rembranta, Shakespearea itd..
Ova umjetnička djela u koje je utkan dio njihova života ostat će zauvijek svjedokom vremena u kojem su djelovali i u kojem su stvorili dio kulturne baštine na sebi svojstven način.

 

Izvor i fotografije: Zadarska županija

 

Više fotografija županovog posjeta izložbi tapiserija


Datum početka: 18.04.2016.
Završava: 23.04.2016.
Broj učitavanja stranice: 955646