KONFERENCIJA ZA MEDIJE U POVODU LJETNE ŠKOLE BIOLOGIJE I KEMIJE


U srijedu 18. svibnja 2016. u 11 sati u Gradskoj loži u Zadru održana je konferencija za medije u povodu Ljetne škole biologije i kemije u Zadru osmišljene na EU projektu „Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta".

S projektnim aktivnostima, kao i s Ljetnom školom nazočne predstavnike medije upoznali su Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimir Nazor iz Zadra, Nenad Polondak, ravnatelj Gornjogradske gimnazije iz Zagreba koja je nositelj projekta, te Magdalena Radočaj voditeljica projekta iz iste Gimnazije.

O PROJEKTU:
Projektom „Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta" razvija se pet novih fakultativnih kurikuluma: Energija, ekologija i engleski (EEE), kurikulumi iz biologije, kemije, matematike i fizike, osigurat će se nova oprema za partnerske škole, ostvaren je posjet Europskom institutu za nuklearna istraživanja CERN, a planiran je studijski posjet Znanstvenom centru Kopernik u Varšavi. Osim Ljetne, provedena je i Proljetna škola matematike i fizike u Senju krajem travnja 2016.
Cilj projekta je osuvremeniti nastavne metode i materijalne uvjete u gimnazijama kako bi se potaknuo razvoj učeničkih kompetencija koje su potrebne za uspješan nastavak obrazovanja na prirodoslovnim visokoškolskim ustanovama, kao i razvoj kompetencija za cjeloživotno učenje.
Projekt traje 12 mjeseci, njegova vrijednost je 2.294.739,50 kn, a realizira se uz potporu EU prema Operativnom programu Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.

O LJETNOJ ŠKOLI:
Cilj Ljetne škole je da učenici steknu primjenjiva znanja iz biologije i kemije putem istraživačkih projekata, radionica, predavanja i terenske nastave. Ljetna škola će trajati jedan tjedan, a sudjelovat će učenici i nastavnici iz partnerskih gimnazija iz Zagreba, Zadra i Senja.

VIŠE FOTOGRAFIJA S KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 


Datum početka: 18.05.2016.
Završava: 18.05.2016.
Broj učitavanja stranice: 6710