OTVORENA IZLOŽBA „LITO NA SILBI“ U GRADSKOJ LOŽI

„Lito na Silbi“ naziv je izložbe koja je otvorena u utorak, 5. prosinca u Gradskoj loži. Autor izložbe je Mihovil Rismondo.

Rođen je u Splitu 1950. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Splitu, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. Cijeli život radio je u propagandi kao koncepcioner i kreator, a nekoliko godina predavao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Radove, riječi-slike stvara od sredine 80-tih godina prošlog stoljeća. Većina radova je konačan oblik dobila posljednjih godina. U tijeku 2016. godine održao je dvije samostalne izložbe. Prvu, sredinom ljeta na Silbi, a drugu krajem godine u Splitu. 

„Lito na Silbi“ autorova je treća izložba na temu Silbe. Ova izložba je  humanitarnog i prodajnog karaktera, a dio prihoda namijenjen je Društvu za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe.

Na pitanje zašto Silba autor odgovara zato jer na njoj uživa otkad zna za sebe jer je Silba sva „lipota ovog svita“. Silba nije geografska lokacija, ona je stanje duha.

Oslikati riječ izuzetan je izazov, trajni sukob Racija i Emocije. Unutar strogo zadane forme latinične abecede likovno izraziti racionalno i emocionalno značenje riječi, izazov je koji ga trajno inspirira.

Osim autora izložbu je predstavio dr. sc. Tonći Šitin koji je kazao kako nas autor uvlači u vizualni identitet Silbe, gotovo metafizički imidž prepoznatljivosti i moguće komunikacije sklada opipljivog i duhovnog koji bi bio svojevrsni zaštitni znak mjesta i njegovih toponima. Nada se da će Mihovil  Rismondo  širokoj zajednici kolažista donijeti još mnogo novih radova i tako jačati senzibilnost za ovaj novi art medij 21. stoljeća.

U glazbenom dijelu nastupala je Izvorna folklorna skupina otoka Silbe.    

Izložbu možete pogledati do 14. prosinca.          


Datum početka: 05.12.2017.
Završava: 14.12.2017.
Broj učitavanja stranice: 12515