PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "Romantic Zadar walk - Romantic postcard for Zadar“

 

Pozivamo Vas na predstavljanje projekta „Romantic Zadar walk – Romantic postcard for Zadar“, koje će se održati na Morskim orguljama, u srijedu, 26.srpnja 2017.godine, s početkom u 19,00 sati. Umjetnički fotograf i akademski snimatelj Šime Strikoman, osmislio je novu milenijsku fotografiju (572.-gu), koju će snimiti s jarbola jedrilice „Gringo“, koji je visok 18 metara. Poslat ćemo u svijet razglednicu iz Zadra, u obliku violinskog ključa i taktova pjesme „Runolist“ iz svjetski poznatog filma „Moje pjesme, moji snovi“, koji je rađen po životnoj priči baruna von Trappa, rođenog u Zadru. A to je samo jedna od zanimljivosti, koju Idassa i Jader pričaju u novoj zadarskoj kulturno-turističkoj atrakciji „Romantic Zadar walk“, romantično-povijesnom kazališnom obilasku grada, koji kreće na hrvatskom i engleskom jeziku.

S morskih orgulja pozvat ćemo sve one koji su u Zadru, ili se nalaze na bilo kojem kontinentu u svijetu, da putem mobilne aplikacije Hrvatske pošte – epostcard, upute svoje razglednice u Zadar, i tako postanu dio mega popularnih u svijetu lokota ljubavi. Ovaj put u obliku personaliziranih razglednica, koje će se čuvati u Narodom muzeju u Zadru, koji postaje prvi takav muzej u svijetu. Također, epostcard i lokoti ljubavi omogućuju sudjelovanje u nagradnom natječaju, koji nudi besplatan vikend u Zadru za dvije osobe.

Radujemo se Vašem dolasku na Palubi kamenoga broda!

 

Romantično – povijesni kazališni obilazak grada

Zadar dobiva novu kulturno-turističku atrakciju. Zadrane i njihove goste, ulicama i trgovima grada, vodit će glumci u starinskim odorama, te ih upoznati s najljepšim pričama i legendama, zanimljivostima i povijesnim činjenicama, na originalan, ležeran i poučan način, kroz romantičnu priču. Idassa i Jader, tražeči ljubav, putuju kroz prostor i vrijeme, zaustavljajući se na 14 lokacija, počevši od Narodnog trga, do Morskih orgulja, gdje ih čeka završni čin predstave – zalazak sunca. Naime, početak romantične šetnje, mijenja se, ovisno o zalascima. Ovaj, romantično-povijesni kazališni obilazak grada, moći će se pratiti na hrvatskom i engleskom jeziku. Nastavak je to multimedijskog projekta „Plovidba kamenim brodom“, autorice Ane Dobrović. Nositelj projekta je Narodni muzej Zadar, uz partnere „Romantic Adriatic“, agencije za izvođačku umjetnost, Hrvatsku poštu, Kazalište lutaka Zadar, HNK Zadar, i hotel „Kolovare“. Projekt su podržali TZ Grada Zadra, Grad Zadar i Zadarska županija. Idassu i Jadera utjelovit će Gabrijela Meštrović-Maštruko, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Ivica Štorić, dok će se za kostimografiju pobrinuti Marija Šarić Ban. Koordinator projekta je Donat Dobrović.

ROMANTIC POSTCARD FOR ZADAR

Idassa i Jader dočekuju goste i unutar aplikacije „Izi travel“, putem koje će u romantičnu šetnju gradom moći virtualno krenuti i svi oni koji nisu u Zadru. A tu će ih dočekati prvi u svijetu virtualni lokoti ljubavi, koje, svi koji žele mogu stvoriti sami putem epostcarda, mobilne aplikacije Hrvatske pošte koja omogućava slanje personaliziranih razglednica koje se u fizičkom obliku dostavljaju primatelju. Treba samo prepustiti se mašti, osmisliti fotografiju, koja će, putem ove besplatne, originalne i svima dostupne aplikacije postati razglednica, a nju će na adresu Narodnog muzeja u Zadru, koju treba upisati, u fizičkom obliku dostaviti poštar. Najbolje, najoriginalnije i najromantičnije razglednice, bit će nagrađene besplatnim vikendom u Zadru za dvije osobe. Sve razglednice, poslane putem epostcarda, na ovaj način, postat će dio zbirke Narodnog muzeja u Zadru, koji će čuvati lokote ljubavi u obliku razglednica, kao jedini takav muzej u svijetu. Detaljnije upute i pravila nagradnog natječaja mogu se naći na www.epostcard.hr i www.nmz.hr.

 

Broj učitavanja stranice: 6971