29.05.2018.
ETNO DANI bez gastro ponude su nezamislivi. Stoga je Etnološki odjel u suradnji s Hotelijersko turističkom školom ove godine organizirao malu gastro ponudu sjeverne Dalmacije temeljenu na grahoricama i žitaricama, osnovnim namirnicama koje svoju odličnu primjenu nalaze i u suvremenoj prehrani.
ETNO DANI bez gastro ponude su nezamislivi. Stoga je Etnološki odjel u suradnji s Hotelijersko turističkom školom ove godine organizirao malu gastro ponudu sjeverne Dalmacije temeljenu na grahoricama i žitaricama, osnovnim namirnicama koje svoju odličnu primjenu nalaze i u suvremenoj prehrani. Tako su 29. svibnja 2018., u vremenu od 9 do 12 sati, učenici prvog razreda ove škole uz budno oko svojih stručnih nastavnika, prolaznicima nudili: benkovačku varu, grah s orzom, leću s povrćem, dalmatinski maneštrun. Tu su, naravno, bile i fritule i kroštule. Prolaznici, domaći i strani, sa znatiželjom su promatrali ovo događanje brzo se uključivši i zadovoljno dalje nastavili svojim putem.